Critical Alignment Yoga (C.A.Y.)

C.A.Y. is een praktische en heldere vorm van yoga waarbij de lessen worden opgebouwd rond een thema: onderrug, bovenrug, achteroverbuigen, vooroverbuigen, core-stabiliteit etc..

Bewegen vanuit ontspanning staat centraal, van daaruit kan er kracht en coördinatie opgebouwd worden. De adem is hierbij één van de belangrijkste hulpmiddelen.

C.A.Y. maakt verschil tussen bewegingsspieren en houdingsspieren. De bewegingsspieren liggen aan de oppervlakte en zijn gevoelig voor het vasthouden van spanning als gevolg van stress of door een niet natuurlijke houding. Ze staan onder invloed van de wil en wilskracht.

Tijdens deze yogales zoek je de spanning in het lichaam op en leer je met behulp van je ademhaling los te laten. Om ontspanning en mobiliteit in het lichaam te bewerkstelligen wordt er gebruik gemaakt van hulpmiddelen als een houten boogje, rubber strip, een vilten rol, een blok en een hoofdstandbankje.

De wervelkolom staat centraal, de belangrijkste ‘verkeersader’ van ons lichaam. Wanneer de wervelkolom soepel is, de beweging goed kan doorgeven, ga je je fysiek én mentaal beter voelen. Tegelijkertijd bouw je kracht op in de dieperliggende houdingsspieren om een nieuwe, open lichaamshouding te ondersteunen.

Intensiteit van de les: licht intensief/intensief

Yoga brengt je in contact met jezelf, je beweegt naar innerlijke groei, een gevoel van zelfvertrouwen ontstaat.