Yoga-weken en weekenden

Jacoline Norden,
gastdocent op 4 en 5 april 2020

Ik ben erg blij dat mijn docente Jacoline, waarbij ik regelmatig zeer leerzame en inspirerende C.A.Y. lessen volg, in 2020 weer een weekendworkshop Critical Alignment Yoga geeft bij Yoga-en.

Voor Jacoline is bewegen, dansen en yoga al heel lang onderdeel van haar leven. Ze vertelt zelf: ‘Op 16 jarige leeftijd leerde ik van mijn gymnastiek-lerares de eerste yogaoefeningen. Ik ervaarde een hele nieuwe manier van aanwezig zijn in mijn lichaam, wat speciaal op die leeftijd veel indruk maakte. Later, van mijn 18e tot midden 20, was ook het spirituele pad wat mijn aandacht trok. De eerste stappen op mijn Yogapad maakte ik in de Kosmos in Amsterdam. Het was een periode van aangetrokken voelen en er ook weer van weg willen. Ik hield ook gewoon van een partijtje volleybal met mijn vrienden.

In de Roeterstraat, vlak bij mijn huis in Amsterdam, vond ik de plek en de leraar (Gert van Leeuwen) die een mix bood van fysiek ervaren, uitdaging, en voelen waar de weerstand zat (ook mentaal) en hoe die op te lossen. Dat ik niet te horen kreeg dat ik het goed of juist fout deed, intrigeerde mij een jaar lang….tot het tot mij doordrong dat het om mijn eigen proces gaat, mijn eigen ervaren, en dat ik in wat ik aangereikt krijg alleen maar in aanwezig hoef te zijn, om mee te bewegen, mee te ademen en mee te groeien; een weg van buiten naar binnen en weer naar buiten.
Dat meegroeien heb ik niet alleen op persoonlijk vlak gedaan, maar ik ben ook meegegroeid naar hoe de yoga zich door Gert heeft ontwikkeld. Van de eerste oefeningen met matjes, strips en bankjes, naar bogen en hoofdstandbankjes. Fascinerend om daar bij aanwezig te mogen zijn en te zien, dat nog directer en duidelijker spanningsgebieden (fysiek en mentaal) bewust gemaakt kunnen worden, om daarna weer ontspanning, een gevoel van thuiskomen, te ervaren. Vooral het deel waarin het ervaren van houvast voelbaar wordt in het lichaam brengt alles voor mij tot rust; er is geen zoeken meer, geen verlangen meer, alleen aanwezigheid waarin verbinding met ruimte, niet alleen in mijzelf maar ook juist naar buiten, steeds helderder voelbaar is. Verbinding, ruimte en onafhankelijkheid is het deel waarin de C.A.Yoga zich nu voor mij het meest ontwikkelt.

In het geven van lessen en workshops waarin ik fysiek de verbindingen, en bewegingsketens helder maak waardoor spanningsgewoontes en patronen doorbroken worden, is het mogelijk iets van vrijheid en onafhankelijkheid te ervaren. Dit geeft rust, biedt zekerheid en veiligheid en zorgt dat energie niet uit ons wegloopt, of onderdrukt wordt. Adem stroomt vanzelfsprekend.’

Jacoline:
– geeft C.A.Yoga aan groepen beginners, ouderen, intermediate, zwangeren en privélessen
– begeleidt meditatie/pranayama groepen
– organiseert workshops en bijscholingen in Nederland en Griekenland
– is docente aan de Leraren opleiding CAY/CAT
– ondersteunt in CAY/CAT internationaal, workshops in St. Petersburg en Moskou.

Het weekend:
– Zaterdag 4-4 van 13.00-17.00 uur / zondag 5-4 van 10.00-13.00 en 14.00-17.00 uur.
– Kosten voor het hele weekend € 145,00. Dit is incl. thee, koffie, fruit, iets lekkers en excl. de lunch op zondag.
– Minimaal 10 deelnemers, maximaal 14. Nog maar twee plaatsen vrij!
– Reserveren kan door een mail te sturen naar info@yoga-en.com


Alcoy – Spanje
20 t/m 27 september 2020

Van 20 t/m 27 september 2020
Een heerlijk yogaweek met drie Critical Alignment Yoga- en een Yin Yogales per dag, gegeven door Mathilde.

Helen en John wonen nu ruim een jaar op deze prachige plek, midden in een natuurgebied, vlakbij Alcoy. Zoals ze het zelf omschrijven op hun website maselcalvo.com: Een plek om tot rust te komen, omringd door bergen, heuvels, olijfboomgaarden en amandelbomen. Mas El Calvo ligt aan een doodlopende weg waarop een voorbijkomende auto een bezienswaardigheid is. Vanaf het huis kun je mijlenver kijken zonder veel bewoning tegen te komen. ’s Avonds wordt het terras verlicht door een schitterende sterrenhemel.
Het huis is gebouwd op een ruim perceel met diverse zitjes, een kippenren en de moestuin, ook is er een overdekt zoutwater zwembad (8×5 meter). Daarnaast is er een grote olijfboomgaard en een klein stukje bos met hangmatten.

Bijna alles wordt voor je geregeld en is inclusief: het transfer, alle maaltijden (een kok gaat mee) en fijne yogalessen, drie middagwandelingen olv John, 2x naar een bergmeer om te zwemmen, te luieren of te wandelen, 1x naar Alcoy incl tapaslunch! Kortom, een week helemaal voor jezelf. Het enige wat je zelf dient te regelen is de vliegreis.

De dagindeling is globaal:
08.00-09.00 C.A.Y. Meditatie
Ontbijt
Tot 10.15 zijn we in stilte
10.15-12.30 Critical Alignment Yoga
Lunch
Siesta of op pad
16.30-17.45 C.A.Y. Achteroverbuigingen
18.00-19.15 Yin Yoga
Diner

Er zijn:
vijf 1-persoonskamers met gedeelde badkamer, € 800,00 pp
twee 2-persoonskamers, met eigen badkamer, € 725,00 pp
drie ruime koepeltentjes a 1 persoon, met logeermatras, slaapzak, lakens en kussen, gedeelde badkamer, € 650,00 pp.

Wanneer je je opgeeft voor deze fantastische week, geef dan ajb je 1e en 2e voorkeur aan vwb de kamer/tent. Hiermee wordt bij de indeling zoveel mogelijk rekening gehouden. Na aanmelding volgt ook meer informatie over de vliegreis etc. Het is nl praktisch als we allemaal dezelfde vlucht nemen.

Dit wil je toch niet missen?

Voor meer info of aanmelden kun je contact opnemen met Mathilde via de mail: info@yoga-en.com of telefonisch: 06-30.194.134