Yoga-weken en weekenden

Paul Braaksma,
gastdocent op 15 en 16 februari

Ik ben erg blij dat mijn leraar Paul op 15 en 16 februari opnieuw bij Yoga-en een weekendworkshop Critical Alignment Yoga geeft.

Paul, School voor Yogasana’s in Amsterdam en Jardin Juliette in Noorbeek, heeft al ruim 30 jaar C.A.Y. ervaring. Naast het geven van lessen in zijn eigen studio en weekend- en weekworkshops in zijn nieuwe herberg in Noorbeek, verzorgt hij regelmatig workshops door het hele land. Paul geeft ook bijscholing aan leraren en therapeutische yogalessen en was gedurende lange tijd verbonden aan de Critical Alignment Yoga docentenopleiding in Amsterdam.

Paul gaat samen met zijn leerlingen onderzoekend en stapsgewijs kijken hoe bewegingsbeperkingen, die nadelige invloeden hebben, doorbroken kunnen worden.
Indien bewegingsbeperking veroorzaakt is door chronische spanning, vaak onbewust opgebouwd in de loop van het leven, kenmerkt het zich vrijwel altijd door een verhoogde spierspanning in het lichaam, voornamelijk in de bovenrug (schouders en nek) of onderrug.
Dit heeft vervolgens weer nadelige gevolgen voor de functie en het gebruik van de wervelkolom.
Door middel van passieve en actieve yoga oefeningen, met een sterk meditatief karakter, ga je op zoek naar jouw spanningsgebieden (blokkades).
Ademhaling, druk en beweging op de juiste wijze aangestuurd helpt je om blokkades te signaleren en te doorbreken. Het lichaam kan zo teruggebracht worden naar zijn natuurlijke vorm, kracht en bewegingsvrijheid.

Deze inzichtelijke manier van werken is voor iedereen interessant. Het maakt niet uit of je beginnend yoga beoefenaar bent of yogaleraar. Het is basis informatie waar iedereen zijn voordeel mee kan doen en kan gebruiken in het dagelijks leven.

Het weekend:
– Zaterdag 15/2 van 13.00-17.00 uur – zondag 16/2 van 09.30-13.30 uur.
– Kosten voor het hele weekend € 125,00. Dit is incl. thee, fruit, iets lekkers
– Degenen die het hele weekend komen hebben voorrang. Wil je alleen de zaterdag of alleen de zondag, stuur dan een mail, dan zet ik je op de wachtlijst voor als er plaats overblijft.
– Minimaal 10 deelnemers, maximaal 14.
– Je kunt reserveren door een mail te sturen: info@yoga-en.com

Griekenland
Van 25 september tot en met 2 oktober 2019 verzorgt Mathilde een yogaweek in Griekenland, Peloponnesos, op Landgoed Marathea.

Op een prachtige plek, in een rustige omgeving volg je een week Critical Alignment yoga – C.A.Y. en Yin Yoga. Deze week is voor iedereen toegankelijk, of je nu wel of geen ervaring hebt. Er zijn maximaal 12 deelnemers.
Gewone bewegingen in het dagelijks leven, als lopen en tillen, ontstaan uit bewegingsketens waarin houdings- en bewegingsspieren samenwerken.  Bij C.A.Y. beginnen we de les met oefeningen met de hulp van een rol, strip en/of blok om de spanning in de bewegingsspieren los te laten zodat we de dieperliggende houdingsspieren weer kunnen activeren. Hierbij wordt veel aandacht gegeven aan de ademhaling, bewustwording van het lichaam en het loslaten van spanning. Deze oefeningen bereiden je lichaam voor op de Hathayoga-houdingen later in de les. We sluiten elke dag af met een Yin Yogales, waarin we werken aan het soepeler maken van ons bindweefsel.

Het programma:
08.00-09.00 C.A.Y. Meditatie
Ontbijt
10.15-12.30 C.A.Y.
Lunch
16.30-17.30 C.A.Y. Achteroverbuigingen
17.45-19.15 Yin Yoga
Diner

De kosten zijn € 875,- voor de vliegreis en de volledige verzorging op het landgoed, gebaseerd op een 2 persoonskamer (1 persoonskamer is mogelijk a € 12,- per nacht) en € 150,- voor alle yogalessen van Mathilde.
Boek je voor 31 december dan krijg je € 30,- korting, was je er in 2018 ook bij dan krijg je nog eens € 30,- korting op de reissom.

Voor meer info of aanmelden kun je contact opnemen met Mathilde via de mail: info@yoga-en.com of telefonisch: 06-30.194.134