Verdiepingsweekenden

juni-oktober 2020

Vijf verdiepingsweekenden Critical Alignment-, BackMitra- en Yin Yoga
Anatomie, Fascia, Restorative


Hoofddocent Brigitte Longueville, CAY en YIN les van Mathilde

“Laat los wat je niet meer nodig hebt”

Inzicht krijgen in de anatomie en fysiologie van het lichaam is niet alleen belangrijk als yoga docent maar is ook van fundamenteel belang voor elke yoga-beoefenaar; dit om lichaam en geest altijd te laten communiceren met elkaar.

“Het restaureren van de wervelkolom” is de wetenschap van het loslaten van verkeerde kracht; om zo op een ontspannen manier met een sterk skelet en skeletspieren aan nieuwe vitaliteit en maximale beweging te winnen.

We hebben altijd geleerd om dingen te “doen” maar eigenlijk is ons nooit geleerd “te ontdoen”; iets wat niet altijd vanzelfsprekend en makkelijk is.

In deze vijf Yoga-verdiepingsweekenden gaan we op zoek naar verborgen schatten, naar grenzen en nieuwe mogelijkheden in ons fysiek, mentaal en emotioneel lichaam. Het trager bewegen en het langer aanhouden van de houdingen, het objectief observeren van het moment “wat is” en het ontdekken van een ruimere ademhaling maakt het mogelijk om licht en sterk in de ruimte om ons heen te bewegen met ons hele zijn.

Er wordt veel aandacht gegeven aan de basisbegrippen van anatomie, alignment, fascia in relatie met wat er in het lichaam verkeerd kan gaan cq verbeterd kan worden.
Het leren begrijpen en observeren van verschillende lichamen en lichaamshoudingen geeft ondersteuning en onafhankelijkheid, zodat je als docent en leerling een oplossing kan vinden om het lichaam soepel, sterk en gezond te houden. Om niet in de neerwaartse spiraal mee te gaan van “dat kan ik niet” maar wel “dat wil ik proberen”.

Brigitte Longueville
Als 19-jarige begon Brigitte haar yogastudie in India. Haar lessen zijn een afspiegeling van haar lange weg in traditionele Zuid-Indiase yoga. Brigitte is bijzonder dankbaar voor de lessen die ze heeft gekregen van internationale docenten als: Sri Pattabhi Jois, Mr. Iyengar, Clive Sheridan, Gert van Leeuwen en David McAmmond. Brigitte behaalde haar onderwijscertificaat na een driejarige opleiding bij The Bharata Institute of Yoga en is een gecertificeerd Yoga Alliance leraar en docenttrainer. Brigitte woont een groot deel van het jaar in Mexico. Ze geeft workshops en opleidingen in Mexico, Nederland en Belgie.

Mathilde Holkamp
Mathilde beoefent een kleine twintig jaar yoga waarbij ze veel yogasoorten heeft `uitgeprobeerd`. Eind 2008 maakte ze een 180 graden carriere switch, van een drukke baan in het bedrijfsleven, via veel reizen en yoga naar een yoga docentenopleiding bij Yoga en Vedanta in Doorn. Tijdens die vierjarige opleiding miste ze `iets`. Dat iets vond ze bij Critical Alignment Yoga van Gert van Leeuwen, door wie ze is opgeleid. Gezien het belang van bindweefsel volgde ze de Yin Yogaopleiding en Yin Medicine bij Bivag. Mathilde geeft wekelijkse CAY, Yin en BackMitra lessen en workshops in haar studio Yoga-en, en yoga weekenden en yoga weken in Nederland en Griekenland.

Voor wie?
Deze Yoga-verdiepingsweekenden zijn geschikt voor:
* Yoga docenten, of diegene die overweegt een yoga-opleiding te gaan volgen of al volgt en/of
* Iedereen die tenminste 1 jaar yoga beoefent en regelmatig yogalessen volgt en het eigen lichaam beter wil leren kennen.
Wanneer?
13-14 juni, 11-12 juli, 29-30 augustus, 12-13 september, 10-11 oktober 2020
Waar?
Yogastudio Yoga-en, Zaagmolenstraat 98J, 2265 DN Leidschendam
Investering?
€ 1.490,00 all in. Dit bedrag is inclusief Hand-outs, thee, fruit, snacks, gezonde lunches en exclusief reiskosten en eventueel verblijfskosten.
Praktisch?
De spreektaal is Nederlands. Er is plaats voor maximaal 14 deelnemers, dus ruime persoonlijke aandacht en gelegenheid tot vragen. Deze verdiepingsreis gaat door bij 12 deelnemers.
Voor meer informatie kun je een mail sturen naar info@yoga-en.com of bellen met Mathilde 06-30.194.134
Na je schriftelijke aanmelding ontvang je een bevestiging met meer praktische informatie.
Na ontvangst van je aanbetaling (€250,00) ben je zeker van deelname. Het totaalbedrag dient uiterlijk 12 april betaald te zijn.