C.A.Y. Intensives

Een keer per maand staat er, op zaterdagochtend, een Critical Alignment Yoga Intensive gepland.  Deze Intensives zijn voor iedereen toegankelijk, zowel beginnende als ervaren yogi`s.

Op dit moment zijn er nog geen CAY Intensives gepland.

Het programma en kosten van de reguliere intensives:
09.00-10.00 Meditatie, liggend op strip en rol en zittend
10.00-10.10 Pauze
10.10-12.00 Yogahoudingen (Asana’s), deels m.b.v. het boogje en hoofdstandbankje
12.00 Thee met wat lekkers

Kosten: € 36,- per intensive of 5 intensives voor € 155,-

Bij Critical Alignment Yoga beoefenen we meditatie liggend op de mat en doen we rustige, langzame oefeningen met de hulp van een rol
en /of strip om de gespannen bewegingsspieren te ontspannen zodat we de dieperliggende houdingsspieren weer kunnen activeren. Bij de meditatieoefeningen spelen ademhaling, ontspanning en ruimte een centrale rol. Deze oefeningen bereiden je lichaam voor op de Hathayoga-houdingen (asana’s) later in de intensive.

Na de pauze gaan we, met wat meer actievere oefeningen verder op het thema van de dag.
We gaan op zoek naar bewegingsbeperkingen die nadelige invloeden hebben op je mentale en fysieke functioneren en doorbroken kunnen worden. Door middel van passieve en actieve yogahoudingen ga je op zoek naar de spanningsgebieden, de blokkades in je lichaam. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse tools, zoals de strip, rol, blok, boogje en het hoofdstandbankje.

Coördinatie en stabilisatie van de lichaamsstructuur krijgen volop aandacht tijdens deze intensive. Via bewust contact met de adem en het lichaam treed je je spanningen tegemoet, opdat ze vervolgens doorbroken kunnen worden. Je krijgt zicht op structuren in het lichaam die ons in de loop van de jaren zowel fysiek als mentaal hebben vastgezet en die zo los kunnen komen om ontspanning ook werkelijk te kunnen ervaren.
Steeds terugkerende (vaak negatieve) gedachten die angst en onrust kunnen veroorzaken ga je op een andere, meer objectieve wijze waarnemen. Het op deze manier leren doorbreken van spanning in het lichaam kan leiden tot een gevoel van een stevig en vrij(er) lichaam.